ABACUS - Venturing Technologies


Home ¦ Profil ¦ Specialer ¦ Mission ¦ Innovation ¦ Nyheder ¦ Links ¦ Kontakt

Innovationsteoriernes fader


 
The making of the invention and the carrying out of the corresponding innovation are, economically and sociologically, two intirely different things. (1939)

Schumpeter, J.A. 1883-1950

Mange opfindere har i tidens løb måttet sande, at Shumpeters udsagn er korrekt. De har gjort en opfindelse, men har ikke nødvendigvis tjent penge på den. Lad os i det følgende betragte innovation i forskellige perspektiver.

En kort definition på innovation

Innovation er at drive forretning på en ny måde, en ny proces eller et nyt produkt. Det er kombinationen af forretning og nyhed, der kendetegner en innovation.

Innovation i virksomhedsprocesser

En virksomhed kan sammenlignes med en kompleks organisme, hvor de enkelte organer udfører helt specifikke processer. Organismens overlevelse og vækst er afhængig af, at hvert eneste organ fungerer mindst lige så godt, som det tilsvarende organ hos konkurrenterne, og at de udgør et velfungerende hele. Mulighederne for innovation kan for enkelthedens skyld opdeles i følgende hovedgrupper:

  • Produktinnovation
  • Procesinnovation
  • Organisatorisk innovation
  • Markedsinnovation
Broccoli Romanesco

Encyklopædi
for innovation

Encyklopædi for innovation er
et opslagsværk med artikler for ledere og iværksættere om strategi, innovation...
www.Encyklopaedi.net
Enhver virksomhed bør hele tiden afsøge mulighederne for at skille sig ud fra konkurrenterne til fordel for kunderne.

I enhver virksomhed ligger innovation som en latent mulighed. Kompetencerne og kapitalen er til stede (eller kan skaffes); og det er ledelsens ansvar, at identificere og udnytte disse muligheder!!!

Den lange vej fra opfindelse til innovation

Den typiske opfinder er i en situation, der er endnu sværere, end det er tilfældet for den eksisterende virksomhed. Han stå uden markedserfaring, uden kundedatabase, uden en organisation i drift, uden ledelseserfaring, uden kendskab til virksomhedsøkonomi, og han mangler ofte også produktionsudstyret og kapitalen.

Hvordan kan det så overhovedet lykkes? Jo, han er ikke hæmmet af fortidens hændelser og den træghed, der kendetegner enhver organsiation. Han kan opbygge et optimalt og fleksibelt netværk, der kan tilføje netop de kompetencer og ressourcer, som han mangler. Men det kræver flid, vedholdenhed, åbenhed, gensidig tillid, forandringsvilje og en stor pose held. Læs lige denne kort artiken i ComputerWorld: Venture: To kulturer i konfliktBogCafé for ledere

BogCafé for ledere omtaler bøger om virksomhedsledelse og innovation. www.BogCafe.net
Hvis fremmede skal investere i et projekt, kræver det ofte en overbevisende forretningsplan og en overbevisende præsentation af forretningsplanen. Derfor skal opfinderen skrive forretningsplanen selv ... men jeg kikker gerne et tidligt udkast igennem, så den bliver dækkende og forståelig for uindviede.

ABACUS - Venturing Technologies


ABACUS Ved Kæret 9 Hvedstrup 4000 Roskilde